Η ιστορία της Ειρήνης της Αθηναίας της Σαρανταπήχαινας

0 16

Στην Αθήνα του 8ου μ.Χ. αιώνα, μια πόλη που η πάχνη από τον κουρνιαχτό της αλλοτινής της αίγλης δεν έχει ακόμη κατακαθίσει μέσα στον στρόβιλο των αλλαγών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μια Σαρανταπήχαινα θα ορθώσει το ανάστημά της προσπαθώντας να μη γίνει άθυρμα των καιρών.

Και μέσα από την αφήγησή της θα παρουσιάσει τα έργα και την πολιτεία μιας γυναίκας που ξεπέρασε τα όρια της σκληρότητας.

Πρόκειται για την εξαδέλφη και συνονόματή της Ειρήνη, που από αρχόντισσα της Αθήνας θα γίνει αυτοκράτειρα μιας απέραντης αυτοκρατορίας σε σκοτεινούς καιρούς, μένοντας γνωστή στην ιστορία ως Ειρήνη η Αθηναία.

Μέσα στη δίνη της εικονομαχίας, θα αποδειχθεί πιο σκοτεινή και από τους σκοτεινούς καιρούς στους οποίους ζει και… βασιλεύει.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ο διχασμός συνεχίζει να υφίσταται με διαφορετικές μορφές δοκιμάζοντας το έθνος.

Μαζί μας στις «Αποχρώσεις» ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λεονάρδος μας μιλά για το συγγραφικό του έργο.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΣτην Αθήνα του 8ου μ.Χ. αιώνα, μια πόλη που η πάχνη από τον κουρνιαχτό της αλλοτινής της αίγλης δεν έχει ακόμη κατακαθίσει μέσα στον στρόβιλο των αλλαγών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μια Σαρανταπήχαινα θα ορθώσει το ανάστημά της προσπαθώντας να μη γίνει άθυρμα των καιρών. Και μέσα από την αφήγησή της θα παρουσιάσει τα έργα και την πολιτεία μιας γυναίκας που ξεπέρασε τα όρια της σκληρότητας. Πρόκειται για την εξαδέλφη και συνονόματή της Ειρήνη, που από αρχόντισσα της Αθήνας θα γίνει αυτοκράτειρα μιας απέραντης αυτοκρατορίας σε σκοτεινούς καιρούς, μένοντας γνωστή στην ιστορία ως Ειρήνη η Αθηναία. Μέσα στη δίνη της εικονομαχίας, θα αποδειχθεί πιο σκοτεινή και από τους σκοτεινούς καιρούς στους οποίους ζει και… βασιλεύει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ο διχασμός συνεχίζει να υφίσταται με διαφορετικές μορφές δοκιμάζοντας το έθνος. Μαζί μας στις «Αποχρώσεις» ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λεονάρδος μας μιλά για το συγγραφικό του έργο.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Montag, 15. April 2019

You might also like More from author

Comments

Loading...