Η Νάξος τίμησε την επέτειο του 1821

0

Με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου και με την παρουσία του Ιερού Κλήρου και των Αρχών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Νάξο.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο νησί της Αριάδνης, διεξήχθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης, παρουσία των Σημαιοφόρων και Παραστατών των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης καθώς και των Σημαιοφόρων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης κατατέθηκε στεφάνι από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων.

Για τα Σχολεία κατέθεσαν στεφάνι οι διευθυντές των Λυκείου Νάξου, 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Δημήτρης Λιανός

Δίνοντας όρκο στην Αγία Τριάδα οι αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821 αποφάσισαν να θυσιαστούν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Στα διακόσια χρόνια της πορείας του Ελληνικού Έθνους, μέσα από δοκιμασίες, οι αξίες και τα ιδεώδη τους έμειναν ανεξίτηλα!
Σήμερα, συνεχίζουμε να διατηρούμε αναμμένη τη φλόγα της επανάστασης γιατί οφείλουμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.
Όπως είπε ο Μακρυγιάννης «…Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι’ αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ.
Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι’ όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος.
Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»;
Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη «εγώ», όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί….».
Ελλάδα μας, Χρόνια πολλά!!!
May be an image of text that says "MIKA T8.18 Έργο του Νάξιου ζωγράφου Πέτρου Πολυκρέτη (λάδι σε καμβά)"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα