Η Ομάδα Αιγαίου στην Αμοργό

0

Τον 6ο σταθμό στον 27ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, αποτέλεσε η Αμοργός. Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε την Αμοργό το διάστημα 19-21 Μαΐου μεταφέροντας κλιμάκιο ιατρών πολλών ειδικοτήτων. Το κλιμάκιο ενισχύθηκε και από γιατρούς που οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί με την ευγενική χορηγία της Seajets.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκαν ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις καθώς και μαστογραφίες χάρη στην κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – ΕΑΕ.

 

Στην Αμοργό εκτός από τους εξεταζόμενους, διενεργήθηκε rapid test και στους συμμετέχοντες της αποστολής που ταξίδευαν ήδη μια εβδομάδα, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου αποκτά μεγαλύτερη αξία την περίοδο της πανδημίας καθώς πολλές προγραμματισμένες εξετάσεις κατοίκων του νησιού είχαν αναβληθεί ενώ ο φόβος για πιθανή διασπορά του ιού εμπόδιζε τις μετακινήσεις για ιατρικούς λόγους.

 

Στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστήριου στην Αρκεσίνη. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Αμοργού, Ομάδας Αιγαίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαία Αρκεσίνη, τον οποίο ενίσχυσε με σχετική χορηγία η Blue Star Ferries.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα