Η Πάρος “Θωρακίζεται” ενόψει της τουριστικής σεζόν

0

Για ένα ασφαλές καλοκαίρι για κατοίκους και επισκέπτες, ο Δήμος Πάρου, προχωρά σε μια σειρά από ενέργειες ώστε  να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα οριζόντιου εμβολιασμού.

Επίσης, ο Δήμος απευθύνθηκε και στον ΕΟΔΥ, ζητώντας την τοποθέτηση μόνιμα εγκατεστημένου κλιμακίου του σε συγκεκριμένο χώρο στις πύλες εισόδου της Πάρου, ώστε να διενεργείται επί τόπου έλεγχος rapid test, καθώς και σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας για τη συνδρομή τους σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Είχε άλλωστε προηγηθεί η δωρεά περί των 400 μοριακών τεστ στο Κέντρο Υγείας, με ιδίους πόρους του Δήμου αλλά και μέσω χορηγιών.

Ακόμα, με αίτημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητείται η περαιτέρω ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ενώ τέλος έχει προγραμματιστεί η αγορά εκ μέρους του Δήμου επιπλέον test για τον μοριακό αναλυτή, αλλά και διαγνωστικών rapid test, για να πραγματοποιούνται δωρεάν σε όποιον πολίτη επιθυμεί, σε καθορισμένες μέρες και ώρες, από το νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου.

Περιορισμένα κρούσματα

Σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό ευθύνης που επιδεικνύουν οι πολίτες, έχει κατορθώσει το νησί να παρουσιάζει πολύ μικρή επιδημιολογική επιβάρυνση, παραμένοντας ασφαλής προορισμός με ελάχιστα κρούσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της πανδημίας, φρόντισε να εξοπλίσει  το Κέντρο Υγείας Πάρου με την αναγκαία υλικοτεχνική και ιατρική υποδομή, διαμορφώνοντας παράλληλα ειδικούς χώρους για μια ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Με επιστολή του, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες του για όλες τις ενέργειές και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή για να ενισχύσει τη λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Πάρου και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υγειονομική θωράκιση της Πάρου έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Στην εποχή της τεχνολογίας, που χρειαζόμαστε μετρημένες και ισχυρά εξοπλισμένες μονάδες, με αλλαγές που θα ενισχύουν τη συνεργασία των δομών για τη βελτίωση των υπηρεσιών, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική κίνηση ήταν η εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας. Εξάλλου, δεν εγκαταλείπουμε τη βασική πολιτική μας δέσμευση για την κατασκευή μίας μεγαλύτερης, σύγχρονης και πλήρως εξοπλισμένης προνοσοκομειακής μονάδας στο νησί μας (μικρό νοσοκομείο), για την οποία ευελπιστούμε σύντομα να είμαστε σε θέση να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις. Από εκεί και πέρα, όλοι συμφωνούμε σε αύξηση μισθών, προσλήψεων, μονιμοποιήσεων, ΜΕΘ, πόρων. Και πράγματι, πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ.»

Έπειτα, πλήθος rapid test διενεργούνται από το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΎ σε σταθερή βάση.  Απολυμάνσεις σε δημοτικά κτήρια, κρατικές υπηρεσίες, εκκλησίες, αλλά και σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους του Δήμου με την χρήση υδροφόρων, γίνονται τακτικά. Το προηγούμενο διάστημα εξάλλου, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια ενός προκατασκευασμένου συγκροτήματος έξι (6) σχολικών αιθουσών ειδικών προδιαγραφών για το Γυμνάσιο Πάρου, ενός προκατασκευασμένου οικίσκου WC, μίας υδροφόρας-πλυστικού οχήματος 10.000 λίτρων και 10 φορητών υπολογιστών για την εξ’ αποστάσεως εργασίας των υπαλλήλων καθώς και στην πρόσληψη 26 υπαλλήλων. Ειδικότερα, 1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 3 ΔΕ Διοικητικού, 12 ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, 5 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, 2 ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και 3 ΥΕ Καθαριότητας Σχολικών Κτιρίων, με σχέση ΙΔΟΧ. Τέλος, έχει ήδη ζητηθεί εγγράφως από τα αρμόδια σώματα ασφαλείας του νησιού, η διενέργεια ελέγχων στον αυστηρότερο επιχειρησιακά βαθμό στους τομείς της δικαιοδοσίας τους.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα