Θέλουμε εσπερινό Λύκειο στη Νάξο είπαν όλοι οι φορείς

0

Για την δεύτερη ευκαιρία στην ζωή τους να μπορέσουν να τελειώσουν το λύκειο. Αυτό ζήτησαν όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν στην συνάντηση ενημέρωση στο Λύκειο της Νάξου  για το αίτημα να δημιουργηθεί νυχτερινό Λύκειο στο νησί. ‘Όπως ανέφερε η διευθύντρια του Γυμνασίου κα Κρητικού, “από το 2015 προσπαθούμε να επιτύχουμε αυτό το στόχο. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς υπάρχουν πολλοί ενήλικοι και παιδιά που δεν κατάφεραν να σπουδάσουν να πάνε λύκειο, δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ, υπάρχει κενό που πρέπει να καλυφθεί. Είναι μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Νάξου που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το σχολείο.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του δήμου, από την εκκλησία, παράγοντες της αντιπολίτευσης, φορείς του εμπορικού συλλόγου, από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και πλήθος κόσμου που ζήτησε από το δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει τις διαδικασίες που χρειάζεται ώστε επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το εσπερινό λύκειο Νάξου.

 

Η Νάξος έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μαθητών από όλα τα νησιά. Εσπερινό Λύκειο υπάρχει στην Σύρο και την Σαντορίνη. Είναι λοιπόν ώρα να πραγματοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νησιού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα