Κάδοι ανακύκλωσης στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

0

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, στο κεφάλαιο «Εμένα με νοιάζει», οι μαθήτριες και μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας συζήτησαν για το θέμα της ανακύκλωσης και αποφάσισαν να στείλουν μια επιστολή προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, αναφορικά με την αξία της ανακύκλωσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους εξαιτίας της έλλειψης κάδων ανακύκλωσης.

Στο αίτημα των παιδιών ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά ο κ. Δήμαρχος, παραδίδοντας ο ίδιος, χθες Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στο σχολικό συγκρότημα της Ποσειδωνίας, δύο κάδους ανακύκλωσης για πλαστικό και για χαρτί, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται με την εποπτεία παιδιών και δασκάλων.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές, ο κ. Λειβαδάρας αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης και στη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογες οικολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του πλανήτη μας, τονίζοντας ότι όταν βλάπτουμε τη φύση, δυστυχώς έρχεται και η στιγμή που εκείνη μας το ανταποδίδει.

Στη συνέχεια, συνεχάρη θερμά τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς για την οικολογική τους συνείδηση και τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ευχαρίστησε για την άμεση συνδρομή του τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βρούτση και την Αντιπρόεδρο κα Αγγελική Πρίντεζη, η οποία μάλιστα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο κ. Λειβαδάρας, κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε στο νησί μας νέους κόκκινους κάδους για φθαρμένα ρούχα και παπούτσια, οι οποίοι, μέσω της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α. και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα λειτουργούν ανταποδοτικά προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων νησιού μας, συνδυάζοντας την οικολογική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, οι μικροί μαθητές μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Καφτηράνη και τους δασκάλους τους ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο και τον Φο.Δ.Σ.Α για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους, ενώ συμφώνησαν όλοι πως με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να προστατεύσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More