Κατάληψη αποφάσισαν μαθητές στην Άνδρο

0

Διαβάστε τι ανέβασε μία μαθήτρια του Γυμνασίου Κορθίου Άνδρου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου τ.λ Κορθίου Άνδρου, σήμερα στις 22/1/2018 και μετά από συνέλευση της μαθητικής κοινότητας αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε σε Κατάληψη για να διαμαρτυρηθούμε στη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αποχαρακτηρισμό το σχολείο μας από δυσπρόσιτο κάτι που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι καθηγητές μας έχουν ήδη κοινοποιήσει σε αρμόδιους φορείς του νησιού και όχι μόνο εγγραφή διαμαρτυρία όσων αφορά την απόφαση του Υπουργείου. Ζούμε και μεγαλώνουμε στο Κόρθι το οποίο είναι στο νοτιότερο σημείο του νησιού 40 χλμ μακριά από το λιμάνι χωρίς τακτική συγκοινωνία σε ένα χωριό που πλέον δεν έχει ούτε αστυνομικό τμήμα,ούτε πυροσβεστική ούτε ΟΤΕ όπως παλιότερα και κατά περιόδους δεν έχει ούτε αγροτικό γιατρό.

Το δυσπρόσιτο δεν καθορίζεται μόνο από το υψόμετρο,αλλά καθορίζεται και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη οι οποίες στο Κόρθι πλέον είναι ελάχιστες καθώς και η μοναδική τράπεζα λειτουργεί πλέον μια φορά την εβδομάδα. Εάν κάτι συμβάλλει στην ομαλή έως τώρα ομαλή λειτουργία του σχολείου μας Είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτηρισμός του ως δυσπρόσιτο,διότι η πλειοψηφία των καθηγητών μας είναι αναπληρωτές και μοιραία δηλώνουν το Κόρθι παρά τις δυσκολίες που έχει ως τόπος διότι παίρνουν μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς αυτή την μοριοδότηση κανένας αναπληρωτής δεν θα δηλώνει στην πρώτη φάση προτίμηση για το σχολείο μας κι έτσι δεν υπάρχει περίπτωση το σχολείο μας να στελεχώνεται στην καλύτερη περίπτωση πριν τον Νοέμβριο. Έτσι η παιδεία που μας παρέχεται θα αρχίσει να γίνεται προβληματική,οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα αρχίσουν να διαρρέουν προς σχολεία της Αθήνας η το σχολείο της Χώρας Άνδρου συρρικνώνοντας Έτσι τον μαθητικό μας αριθμό και δυναμιτίζοντας την βιωσιμότητα του σχολείου μας.

Επίσης θα πάψουν να υπάρχουν όλα τα προνόμια που έχει ένα χαρακτηρισμένο σχολείο μιας και το μαθητικό δυναμικό μας δεν είναι πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία κατευθύνσεων για το Λύκειο και μαθημάτων επιλογής. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε και εμείς μόνιμοι κάτοικοι του Κορθίου και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να μπουν οι προϋποθέσεις “ερημοποίησης”Και εγκατάλειψης του τόπου μας. Το σχολείο μας δεν είναι μόνο κοιτίδα μάθησης και Πολιτισμού αλλά είναι και μια κοιτίδα ζωής αιώνες τώρα. Αισθανόμαστε ότι όπως σιγά σιγά χάθηκαν κάθε είδους υπηρεσίες από τον τόπο μας,ότι σειρά έχει τώρα το σχολείο. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον εαυτό μας και στο τόπο μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην κινδυνέψει το σχολείο μας. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν τον αγώνα μας και ελπίζουμε και στην δική σας βοήθεια.

Μαθητική κοινότητα Γυμνασίου τ.λ Κορθιου Άνδρου

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα