Κρούσμα κορωνοϊού σε ναυτικό επιβατηγού πλοίου στη Σαντορίνη

Απολυμάνθηκε στη Σαντορίνη το πλοίο

0

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ναυτικός που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ήταν εκτός πλοίου. Παρά ταύτα, στο πλοίο έγινε για προληπτικούς λόγους απολύμανση στη Σαντορίνη, ενώ έχει προγραμματιστεί και νέα απολύμανση όταν καταπλεύσει στον Πειραιά. Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

«Απαιτούμε τον άμεσο υγειονομικό έλεγχο του πλοίου “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και προστασία των ναυτεργατών, που επιβαίνουν στο καράβι», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ)της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων.

Τα σωματεία αναφέρουν επίσης ότι το καράβι θα πρέπει να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα