Κ. Αρβανίτης : Στοπ στην παγκόσμια φοροληστεία των Γιγάντων του Διαδικτύου

0

“Η σημερινή απόφαση των G7 αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία αποδρομής των ακραίων νεοφιλελεύθερων δογμάτων με τα οποία κυβέρνησε διεθνώς η Δεξιά για πολλά χρόνια”, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left & Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ Κώστας Αρβανίτης, για την απόφαση των G7 για παγκόσμιο εταιρικό φόρο, ζητώντας να σταματήσει η φοροληστεία των γιγάντων του Διαδικτύου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Κώστα Αρβανίτη :

Η σημερινή απόφαση των G7 αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία αποδρομής των ακραίων νεοφιλελεύθερων δογμάτων με τα οποία κυβέρνησε διεθνώς η Δεξιά για πολλά χρόνια.

Η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης οι γίγαντες της ψηφιακής οικονομίας να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί απέναντι στις κοινωνίες οι οποίες τους εξασφαλίζουν αστρονομικά κέρδη είναι μια απόφαση σωστή και δίκαιη.

Φυσικά, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες μένει να αποδειχτεί στην πράξη ποιος θα είναι ο πραγματικός αντίκτυπος αυτής της απόφασης.

Αν δηλαδή είναι η αρχή μιας νέας εποχής παγκόσμιας φορολογικής δικαιοσύνης ή αν πρόκειται για μια προσπάθεια καθησυχασμού όσων πιεστικά ζητούμε να σταματήσει η ιδιότυπη αυτή παγκόσμια φορολογική ασυλία, ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει πόσο εκτός διεθνούς οικονομικής πραγματικότητας είναι η Δεξιά διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κυβερνήσει με αυταρχισμό και οικονομικά δόγματα που στον υπόλοιπο κόσμο εγκαταλείπονται διαρκώς ως ξεπερασμένα κι επικίνδυνα για τις κοινωνίες.

Ό,τι είναι η ίδια για την Ελλάδα δηλαδή: ξεπερασμένη κι επικίνδυνη.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα