Λέσβος : 80 πρόσφυγες στο αρματαγωγό «Ρόδος»

0

Μόλις 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 508 ,που διαμένουν στον υπαίθριο καταυλισμό του επιβατηγού λιμανιού της Μυτιλήνης, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση και μπήκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος» που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

 

Οι υπόλοιποι διέμειναν είτε μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρθηκαν στον περιφραγμένο χώρο είτε στον κλειστό χώρο αναμονής επιβατών, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ στο νησί.

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου, όπου και ισχύει η αναστολή διαδικασίας ασύλου για ένα μήνα, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μεταφερθούν με το αρματαγωγό «Ρόδος» στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό κέντρο διαμονής.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, για τρίτο συνεχές 24ωρο δεν έχουν υπάρξει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More