Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ψήφισμα για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ζητά να εισάγει σε εκτός ημερησίας διάταξη για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 30/6/2020 το παρακάτω ψήφισμα:

Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

Διαβάστε εδώ την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:

“Αυτό το δίκαιο αίτημα των νησιωτών τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου Κορωναιού”.

Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες.

Το ΚΚΕ επανακατάθεσε  στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το παρόν ψήφισμα στηρίζει την τροπολογία που κατάθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων των παραγράφων 4,5 και 6 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), που αφορούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ  στα νησιά του Αιγαίου πελάγους, όπως ίσχυαν  πριν από την κατάργηση των σχετικών μειώσεων, η οποία επιβλήθηκε  από μεταγενέστερους νόμους και κανονιστικές διατάξεις.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και στη βουλή.”

φωτογραφία:GRTimes

 

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα