Λογιστές Σύρου-Τήνου: Προσβλητική η δήλωση του Υπ. Εργασίας – Να ανακαλέσει άμεσα

0

Προς:
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη

Κύριε Υπουργέ,

Οργισμένοι σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ακούσαμε τον συντοπίτη μας βουλευτή Κυκλάδων και υπουργό εργασίας κ. Βρούτση να λέει ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων οφείλεται σε λάθη των λογιστών!

Λοιπόν κ. Υπουργέ ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Από τον Μάρτιο έως και σήμερα οι λογιστές της χώρας εφαρμόζουν την κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης αντιλαμβανόμενοι την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Αν εσείς ισχυρίζεστε ότι “έχετε ξεπεράσει τους εαυτούς σας” ακούστε τους λογιστές που όλο αυτό το διάστημα κουβαλάνε στους ώμους τους 1067 εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις και ΠΝΠ covid, αποφάσεις και παραλείψεις όπου πολλές φορές περιείχαν και λάθη δικά σας και των υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Με μια «Ορθή επανάληψη – Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» της λάθος απόφασης το κάθε υπουργείο είναι εντάξει αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τις χαμένες εργατοώρες του κάθε λογιστή.

Χωρίς αυτός να αποζημιωθεί από πουθενά, χωρίς να ακούσει μία συγγνώμη.

Και όλα αυτά να συμβαίνουν σε ασφυκτικές προθεσμίες υποβολών διαφόρων δηλώσεων, μερικές από τις οποίες άλλοτε έληγαν Κυριακή και άλλοτε σε επίσημες αργίες!

Δεν είχατε καν την ευαισθησία να απαντήσετε στα ατελείωτα αιτήματα των φορέων του κλάδου για μέριμνα στην ασθένεια του λογιστή.

Γνωρίζετε ότι έχουμε χάσει συναδέλφους από covid;

Γνωρίζετε ότι έχουν κλείσει με εντολή ΕΟΔΥ λογιστικά γραφεία λόγω covid τη στιγμή που λήγουν οι εν λόγω προθεσμίες;

Κύριε Υπουργέ, η δήλωση σας στο MEGA είναι τουλάχιστον προσβλητική και ζητάμε άμεσα να ανακαλέσετε.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαέλης Γιώργος

Η Γενική Γραμματέας
Μαυρομμάτη Μαρία

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/51907/logistes-syroy-thnoy-prosblhtikh-h-dhlwsh-toy-yp-ergasias-oti-ftaine-oi-logistes-gia-tis-kaoysterhseis-stis-plhrwmes-twn-ergazomenwn-na-anakalesei-amesa

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα