Μαζεύουν υπογραφές για να επιστρέψει ο γυναικολόγος τους

0

Η δημόσια υγεία στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων….νοσεί καθώς οι ελλείψεις δε προσωπικό είναι πολύ σημαντικές.

 

Φίλος, εξομολογητής, ψυχολόγος, συμπαραστάτης σε δύσκολες φάσεις της ζωής: κι όμως, αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα μαιευτήρα – γυναικολόγο με μια γυναίκα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η σχέση αυτή είναι πολυσύνθετη και ξεπερνά τα στενά ιατρικά όρια.

Αν ψάξει κάποιος για ιδιαίτερες και μοναδικές σχέσεις στη ζωή του, θα βρει ελάχιστες. Ιδιαίτερα όταν αυτές έχουν να κάνουν με γιατρούς, νοσοκομεία και πόνο. Κι όμως, υπάρχει μια σχέση που αναντίρρητα θα μπορούσε να θεωρηθεί μοναδική και ιδιαίτερη: είναι η σχέση μαιευτήρα-γυναικολόγου με τη γυναίκα που παρακολουθεί.

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος είναι ο «γιατρός» της γυναίκας. Στην πραγματικότητα, όμως, στην Ελλάδα ο γυναικολόγος δεν είναι μόνο ο γιατρός της γυναίκας. Είναι ένας πολύ κοντινός της άνθρωπος, που πολλές φορές θα λειτουργήσει σαν φίλος της, εξομολογητής, ψυχολόγος, συμπαραστάτης της σε δύσκολες φάσεις της ζωής της. Όλα τα άγχη και οι φοβίες των γυναικών για τη ζωή τους, τη σχέση τους και τα παιδιά τους διυλίζονται μέσα από την επικοινωνία τους με το γυναικολόγο.

Κάπως έτσι αισθάνονται για τον αγαπημένο του γυναικολόγο στη Σαντορίνη, που μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές προκειμένου να επιστρέψει στο νησί. Εμείς δε θα τους στερήσουμε αυτή τη προσπάθεια και θα δημοσιεύσουμε την προσπάθεια τους.

”Είμαστε, οικογένειες από τη Σαντορίνη, που ευεργετηθήκαμε από την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, την ανθρωπιά και το συνεχές ενδιαφέρον του Γιώργου Χριστοδούλου. Επίτοκες με μεγάλα προβλήματα και βρέφη διασώθηκαν χάρη σε αυτόν.

Η ευγνωμοσύνη μας, η εμπιστοσύνη των οικογενειών του νησιού, είναι απέραντες. Για πρώτη φορά, έγιναν στο νησί, δύσκολες, αλλά απολύτως επιτυχείς γυναικολογικές επεμβάσεις. Ακόμα και σε γυναίκες με ολοκληρωμένο αναπαραγωγικό κύκλο. Και όλα αυτά χωρίς να «ματώσουμε» οικονομικά, ανεβοκατεβαίνοντας στην Αθήνα.

Πληροφορηθήκαμε πως θέλει ξανά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Ακόμα και η είδηση, γέμισε χαρά, όλη την τοπική κοινωνία. Γι αυτό παρακαλούμε την ΑΕΜΥ, να εγκρίνει το συντομότερο την επιστροφή του. Θα έχει την ευγνωμοσύνη όλων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.”

Οι γυναίκες του τόπου, αλλά και πολλοί άντρες, εκτιμώντας το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο μαιευτήρας μαζεύουν υπογραφές για να επιστρέψει στη Σαντορίνη.

ΨΗΦΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα