Μελέτη της διαΝΕΟσις για ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

0

Το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσεί.

Σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα όπως οι απαρχαιωμένες και αναποτελεσματικές δομές διοίκησης, οι ανορθολογικές δαπάνες, ο ελλιπής σχεδιασμός και κατανομή των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια, το βάρος του συστήματος ασφάλισης, οι τεράστιες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία κ.ά. οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα δυσλειτουργικό μοντέλο με αρνητικές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Πώς μπορεί το Ελληνικό κράτος να προσφέρει σύγχρονες, αποτελεσματικές και προσβάσιμες από όλους υπηρεσίες υγείας;

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις για το “ΝΕΟ ΕΣΥ”, εκπονήθηκε από ομάδα έμπειρων ειδικών από τον χώρο της υγείας υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ κ. Γιάννη Τούντα, ο οποίος μιλά στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος στο Κόκκινο στους 105,4 και επιχειρεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα καταλήγοντας σε μία πρόταση για ένα σύγχρονο και αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με έμφαση στην κοινωνική ισότητα, την κλινική αποτελεσματικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Γιάννης Τούντας- Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ , Επιστημονικός Συνεργάτης διαΝΕΟσις

Γιάννης Τούντας- Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ , Επιστημονικός Συνεργάτης διαΝΕΟσις Το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσεί. Σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα όπως οι απαρχαιωμένες και αναποτελεσματικές δομές διοίκησης, οι ανορθολογικές δαπάνες, ο ελλιπής σχεδιασμός και κατανομή των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια, το βάρος του συστήματος ασφάλισης, οι τεράστιες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία κ.ά. οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα δυσλειτουργικό μοντέλο με αρνητικές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Πώς μπορεί το Ελληνικό κράτος να προσφέρει σύγχρονες, αποτελεσματικές και προσβάσιμες από όλους υπηρεσίες υγείας; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις για το "ΝΕΟ ΕΣΥ", εκπονήθηκε από ομάδα έμπειρων ειδικών από τον χώρο της υγείας υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ κ. Γιάννη Τούντα, ο οποίος μιλά στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος στο Κόκκινο στους 105,4 και επιχειρεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα καταλήγοντας σε μία πρόταση για ένα σύγχρονο και αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με έμφαση στην κοινωνική ισότητα, την κλινική αποτελεσματικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 20. Februar 2020

Γιάννης Τούντας- Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ , Επιστημονικά Υπεύθυνος της μελέτης της  διαΝΕΟσις : Ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα