Μ. Γλυνός : γιατί δεν υλοποιείται το αναγκαίο έργο στη Γέφυρα της Κρεμαστής

0

Με έντονο προβληματισμό αντιμετωπίζεται από την παράταξή μας, Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου – Μανώλης Γλυνός, η έλλειψη ουσιαστικής προόδου στο απαραίτητο έργο για τη Γέφυρα της Κρεμαστής. Μετά από τόσες φωτογραφίες, δελτία τύπου και βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την Περιφερειακή Αρχή φαίνεται να βρισκόμαστε, απρόσμενα ομολογουμένως, στο σημείο μηδέν.

 

Αυτό αποκαλύπτει η, σχεδόν ειρωνική πλέον, φράση «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να προβεί στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου …» όπως εμφανίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είδηση θα ήταν να μην υπήρχε αυτή η πρόθεση. Το σημαντικό είναι πώς υποστηρίζεται αυτή.

 

Το θέμα εισήλθε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς προετοιμασία. Σαφής απόδειξη της έλλειψης μέριμνας είναι η συζήτησή του, για πολλοστή φορά, εκτός ημερήσιας διάταξης και η πλημμελής εικόνα που παρουσίαζε το κείμενο της εισήγησης. Έγινε προσπάθεια αυτό να καλυφθεί με την παραπομπή της σύμβασης στην Οικονομική Επιτροπή για δήθεν εξειδίκευση των όρων της. Συνεχίστηκε έτσι ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, το οποίο θέλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να απεμπολεί τις αρμοδιότητές του παραδίδοντάς τες σε απολύτως ελεγχόμενα όργανα.

 

Πώς όμως θα εξειδικεύσεις όρους που δεν έχεις καν θέσει; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Εταιρείας που αναλαμβάνει; Ποιες μελέτες πρέπει να παραδοθούν ώστε να θεωρηθεί η σύμβαση ολοκληρωμένη; Γιατί μέχρι σήμερα, ενώ υπήρχε σύμβαση με την ίδια εταιρεία, δεν έχει παραδοθεί τίποτα εμπρόθεσμα; Γιατί η Περιφερειακή Αρχή ή η εταιρεία δεν μερίμνησαν ώστε να παραταθεί η προηγούμενη σύμβαση και να αποφευχθούν επιπλέον καθυστερήσεις και αμφισβητήσεις;

 

Όλα αυτά τα ερωτήματα συνοψίζονται τελικά σε ένα: Ανικανότητα ή Αδράνεια; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την Πρόοδο σε ένα τόσο σημαντικό έργο; Ο σχεδιασμός της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (2011 – 2014) παρουσίασε πολλά προβλήματα και τελικά απορρίφθηκε από την πολιτεία και τους πολίτες. Εμείς, ως Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, θεωρούμε την υλοποίηση έργου στη Γέφυρα της Κρεμαστής: Αναγκαία. Καθιστούμε λοιπόν σαφές ότι θα αγωνιστούμε με σθένος για την ολοκλήρωσή του. Στεκόμαστε στο πλευρό της Περιφερειακής Αρχής, ασκώντας εποικοδομητική κριτική, με την ευχή η αποτελεσματικότητά της να αρχίσει επιτέλους να πλησιάζει την επικοινωνιακή της εικόνα.

 

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Μανώλης Γλυνός

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα