Νίκος Τζανάκης: Μέχρι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα

0

Για παρατεταμένη κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, κάνει λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα τα ενεργά κρούσματα μπορεί να είναι μέχρι και 200.000. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ο αριθμός αυτός εξάγεται από προσομοίωση που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Έτσι, σημείωσε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8.000 – 9.000 κρούσματα την ημέρα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας διατύπωσε την άποψη ότι μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται να καταγραφεί μείωση του αριθμού ενεργών κρουσμάτων και νοσηλειών. Όπως είπε, η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 εβδομάδων μετά την υποχώρηση των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τότε. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, προειδοποίησε ότι κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Τόνισε δε πως η Εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα