Ν. Ηλιόπουλος: Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία της Αττικής – Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και συνταγογράφηση των τεστ

0

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο ως άλλοθι για να μη λάβει μέτρα για τη δημόσια υγεία έχει αποτύχει», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα βιώνουμε εικόνες πολέμου, με διασωληνωμένους σε ράντζα και χωρίς ΜΕΘ -εικόνες που έζησε και η Βόρεια Ελλάδα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αναμένεται να προκύψουν με τους εμβολιασμούς, αφού «σε μια σειρά από χώρες της ΕΕ το εμβόλιο της AstraZeneca παγώνει». «Άμεσα πρέπει να μπει στη μάχη ο ιδιωτικός τομέας, με επίταξη ιδιωτικών κλινικών, να συνταγογραφηθούν μαζικά και δωρεάν τεστ, και να ληφθούν μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς που συνιστούν εστίες υπερμετάδοσης», είπε ο Ν. Ηλιόπουλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη “Δέλτα Τηλεόραση” του Έβρου.

Στο μεταξύ, «απόλυτα δικαιολογημένες» χαρακτήρισε τις κοινωνικές κινητοποιήσεις με ευθείες βολές προς την κυβέρνηση της ΝΔ ότι εκείνη «επιλέγει τη στρατηγική της έντασης». «Οι αντιπαραθέσεις που βιώνουμε δεν είναι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Οι πολίτες αντιδρούν απέναντι στην αδικία», τόνισε.

«Σας θυμίζω ότι πρώτα ξεκίνησαν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, όταν, εν μέσω πανδημίας και με την τηλεκπαίδευση να υπολειτουργεί, νομοσχέδιο της ΝΔ πετάει 24.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Συνεχίστηκαν με τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, που μόνο μεμονωμένα δεν ήταν. Και μάλιστα η κυβέρνηση επιχείρησε να τα συγκαλύψει, ενοχοποιώντας το θύμα. Χαρακτηριστικά, μόλις την επόμενη ημέρα από την επίθεση εναντίον πολίτη, κυβερνητικός βουλευτής έδινε στα κανάλια τα στοιχεία και τα φρονήματά του. Βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που για 15 ημέρες δεν μπορούσε να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη!».

Υπογραμμίζοντας τα παραπάνω, ο Ν. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ευθύνη​ να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών». «Δυστυχώς για τη ΝΔ, η δημοκρατία μας δεν έχει μπει σε καραντίνα», επισήμανε.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα