Ν. Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει ήδη τα θεμέλια για μια νέα οικονομική κρίση – Στήριξη της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας»

0

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης» για την πορεία της πανδημίας είναι «βαρύτατες και εγκληματικές», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Γνώμη»της Πάτρας.

«Θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί ιδιωτικές κλινικές ήδη, ώστε να είχαν αποφορτιστεί τα δημόσια νοσοκομεία», επισημαίνει, ενώ προσθέτει ότι «θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας και θα έπρεπε στους εργαζόμενους να παρέχονταν δωρεάν τεστ και, αν αρρώσταιναν, να λάμβαναν κανονικά τα ημερομίσθιά τους». Υπογραμμίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση, αντί να «αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων των ΜΜΜ και τον αριθμό των ΜΜΜ στις μεγάλες πόλεις», προσπαθεί ακόμα να μας πείσει ότι «στα ΜΜΜ δεν κολλάει».

«Η κυβέρνηση μετατρέπει την πανδημία σε άλλοθι για να επιστρέψει στις πολιτικές της περιόδου 2012-2014», δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά αυτών των πολιτικών: «μείωση μισθών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση της επιθεώρησης εργασίας».

«Η δική μας πρόταση είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Στήριξη της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας. Ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων», σημειώνει και διαμηνύει ότι χρειάζεται άμεσα «το κράτος να αναλάβει το βάρος κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών στους πληττόμενους κλάδους προφανώς με τη δέσμευση μη απολύσεων», αλλά και να εφαρμοστεί «ένα σχέδιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους για να μην υπάρξει έκρηξη σε λουκέτα και ανεργία».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και έχει βάλει, δυστυχώς ήδη τα θεμέλια μιας νέας οικονομικής κρίσης», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για έναν «απελπισμένο και ανίκανο πρωθυπουργό» που δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι «πιστεύει πως μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα τον σώσει από τα χειρότερα». «Αν προχωρήσει σε αυτή την επιλογή είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι για αυτόν μια αρνητική έκπληξη», επισημαίνει.

Τέλος, αναφερθείς στη χιονοστιβάδα καταγγελιών του τελευταίου διαστήματος για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, σημειώνει ότι «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλες και όλους που βρήκαν το κουράγιο να σπάσουν τη σιωπή» και προσθέτει ότι «είναι καθήκον όλων μας να δημιουργήσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης για τα θύματα».

«Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις καταγγελίες», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης του κ. Λιγνάδη που ήταν προσωπική του επιλογή», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα