«Ξανανοίγει» η Μύκονος- Ακορντεόν το νησί

Κανείς δεν τηρεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας

0

Μέσα σε τρεις ημέρες διαπίστωσαν μείωση του ιικού φορτίου στη Μύκονο; Μήπως ο αέρας στο νησί των ανέμων εξαφάνισε και την πανδημία; Μήπως τήρησαν αυτές τις ημέρες το ωράριο και μειώθηκαν οι μολύνσεις; Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Μετά την 1πμ όπου ξεκινούσε και τυπικά η απαγόρευση, η ζωή συνεχίζεται κανονιά στο νησί. Ούτε η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει ούτε το λιμενικό, ούτε κανείς.

 

Ανύπαρκτη η τήρηση των μέτρων

Η επίσημη θέση για την άρση των περιοριστικών μέτρων βασίζεται  στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφόσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου κανονικά τη Δευτέρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 17 Ιουλίου, θα είχαν ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα