Ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων : τι πρέπει να προσέξουμε

0

Τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν πλέον να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Υπάρχουν, όμως, μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες όπως επισημαίνει στις «Αποχρώσεις» η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Η δήλωση πρόθεσης υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να ανακληθεί για το φορολογικό έτος που αφορά, παρά μόνο εντός της προθεσμίας της 28ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να είναι δελεαστική, ωστόσο, κρύβει πολλές παγίδες για όσους την επιλέξουν.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΣΑΝΤΡΑ ΓΕΡΑΓΓΕΛΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΣΑΝΤΡΑ ΓΕΡΑΓΓΕΛΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣΤα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν πλέον να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Υπάρχουν, όμως, μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες όπως επισημαίνει στις «Αποχρώσεις» η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου. Η δήλωση πρόθεσης υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να ανακληθεί για το φορολογικό έτος που αφορά, παρά μόνο εντός της προθεσμίας της 28ης Φεβρουαρίου. Επίσης, η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να είναι δελεαστική, ωστόσο, κρύβει πολλές παγίδες για όσους την επιλέξουν.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Dienstag, 26. Februar 2019

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα