Οι αλλαγές στα μέτρα δεν επηρεάζουν τις Κυκλάδες

0
Οι αλλαγές που ενδεχομένως προτείνουν σήμερα οι Λοιμωξιολόγοι, το πιο πιθανό είναι να μην επηρεάσουν τις Κυκλάδες.

Το πρώτο μέτρο που μπορεί να αναθεωρηθεί είναι η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από το προσεχές Σάββατο, χωρίς ωστόσο να επέλθουν αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα παραμείνει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Ωστόσο οι μετακινήσεις με πλοία θα συνεχίσουν να απαγορεύονται, οπότε το συγκεκριμένο μέτρο δεν επηρεάζει τα νησιά.

Στόχος, επίσης, είναι το άνοιγμα «με κάποιο τρόπο» και του λιανεμπορίου. Η εισήγηση που έχει καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων με φυσική παρουσία ύστερα από αποστολή μηνύματος στο 13032 και χρονικό όριο για τις αγορές τις τρεις ώρες.  Το μέτρο αυτό, εκτός από την Μύκονο που βρίσκεται στο Βαθύ κόκκινο  δεν θα φέρει άλλες αλλαγές στα νησιά των Κυκλάδων.

Για μια εβδομάδα αργότερα μετατίθεται το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Η επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει συνδεθεί με τη διεξαγωγή self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Με δεδομένο ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι διαθέσιμα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, κρίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν πριν από τις 12 Απριλίου.

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα