Οι καθημερινοί μας ήρωες-Ακόμη και με αγροτικό μεταφέρονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις λένε οι κινέζοι. Στην περίπτωση αυτή τα χίλια συγχαρητήρια αξίζουν στους υγειονομικούς του ΕΟΔΥ που καθημερινά δίνουν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας όπου εξέτασαν μετανάστες οι οποίοι πιθανώς είχαν έλθει σε επαφή με κάποιο από τα 38 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε εργάτες γης.

Χρειάστηκε να μεταφερθούν ακόμη και με αγροτικό όχημα προκειμένου να μεταφερθούν και να εξετάσουν δεκάδες άτομα. Η κούραση, ο κόπος, η αγωνία, δεν τους καταβάλει. Μαζί τους στην πρώτη γραμμή και  ο γιατρός Αργύρης Μαριόλης ο οποίος πέρυσι βραβεύθηκε ως  ο καλύτερος ευρωπαίος οικογενειακός γιατρός. Ενημέρωσε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη της πανδημίας στον τοπικό πληθυσμό, καθώς έχει αναλάβει ην πραγματοποίηση του  rapid Test.

Πρόκειται για έναν εξαίρετο γιατρό που υπηρετεί στη Μάνη και στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και κάνει την Ελλάδα υπερήφανη εδώ και χρόνια.

Όπως αναφέρει «Ο αγώνας και η ελπίδα είναι τα άστρα που ανέκαθεν με οδήγησαν, γιατί το καθήκον και η ευθύνη είχαν και έχουν θεσμοθετηθεί από τον ίδιο τον Άνθρωπο, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες – ασθενείς. Μου αποδόθηκαν οι χαρακτηρισμοί «Ο Ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Πρότυπο Γενικού Γιατρού», «Σαμαρείτης Ιατρός στα εδάφη της Αρχαίας Σπάρτης», παρόλο που η ιατρική προσφορά δεν τιμάται συχνά, ίσως επειδή μεγαλώνει ολοένα το χάσμα ανάμεσα στο ιατρικό έργο και την κοινωνία που είναι υποταγμένη στις υλικές ανάγκες.

 

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα