Οπλίτες γιατροί στις άγονες περιοχές

0

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του stratiotikos.gr, στο αίτημα του Υπουργείου
Υγείας και κατόπιν εισηγήσεως των ΓΕ, εγκρίθηκε η τοποθέτηση οπλιτών θητείας ιατρών σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Με κοινή υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, τοποθετούνται οπλίτες θητείας – ιατροί όπως παρακάτω :

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου

Περιφερειακό Ιατρείο Βρίσας-Κέντρο Υγείaς Πολιχνίτου Λέσβου (2 οπλίτες στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας)

Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών- Κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας

Περιφερειακό Ιατρείο Αγράφων – Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιaτρείο Ανάφης

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιaτρείο Νισύρου

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιaτρείο Τήλου

Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοχωρίου- Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας – ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Επιπροσθέτως, οι οπλίτες θητείας – ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΘΑ συμβάλλει στην υγειονομική κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και ταυτόχρονα συνδυάζεται η θητεία των οπλιτών ιατρών με την πρόοδο της επαγγελματικής τους εξέλιξης και την απονομή εργασιακής εμπειρίας. Και δίδεται και μία πρώτη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιες τοποθετήσεις έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της χώρας στο πρόσφατο παρελθόν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας .

Η τοποθέτηση των οπλιτών ιατρών γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας σύμφωνα με το Ν. 4361/2016. Σύμφωνα με την απόφαση, τα ονόματα των οπλιτών θα βγουν στην δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα