Οργή των καταστηματαρχών για τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση – ψίχουλα τα 1.000 ευρώ

0

 Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό σε Θεσσαλονίκη,  Αχαΐα και Κοζάνη και την αγανάκτηση και οργή των καταστηματαρχών που στο “παρά πέντε” έμαθαν ότι δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ ήδη είχαν χρεωθεί για να προετοιμαστούν για το άνοιγμα, η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα σε ανακοινώσεις για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Χαρακτηριστικό της απόγνωσης των καταστηματαρχών στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη που παραμένουν κλειστά  αποτελεί το συμβολικό άνοιγμα των μαγαζιών τους σήμερα το πρωί ,χωρίς προσωπικό και χωρίς πελάτες , έχοντας κολλήσει στη βιτρίνα τους «κηδειόχαρτο» που γράφει «είμαστε ζωντανοί-νεκροί, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ενίσχυση κυμαίνεται από 1.000- 4.000 ευρώ (και συγκεκριμένα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους, 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους) για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο και η καταβολή αναμένεται να γίνει εντός Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7».

Χθες κατά την επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα, που αποδοκιμάστηκε έντονα από εμπόρους και πολίτες, τους υποσχέθηκε ότι θα ανοίξουν με click away είτε θα λάβουν αποζημίωση 5.000 ευρώ . Σήμερα όμως… φάνηκε πως η αποζημίωση είναι πολύ πιο χαμηλή από τις πραγματικές ανάγκες των καταστηματαρχών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το ποσό “ψίχουλα”,  και καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν υπολογίζει το κόστος του παρατεταμένου κλεισίματος, τον αγώνα για την επιβίωσή τους και τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση που έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία. Ζητούν αναθεώρηση των μέτρων του lockdown.

Τι αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου σε ανακοίνωσή της για το επίδομα που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις:

“Μετά το καψόνι, ανεπαρκές επίδομα”

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψόνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων και μια μέρα μετά ο ίδιος το ακύρωσε, αφού τους έβαλε να χρεωθούν από αυτά που δεν έχουν για να ετοιμάσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του πιο παρατεταμένου λοκ-ντάουν στην Ευρώπη, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα