Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων «ταξιδεύει» στο Χεφέι της Κίνας

0

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, γνωστός ως υπολογιστής των αρχαίων Ελλήνων είναι ένα αρχαίο όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων και παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Αυτή την εποχή πραγματοποιείται μια μεγάλη έκθεση στην πόλη Χεφάι της Κίνας για το μοναδικό αυτό εύρημα της αρχαιότητας.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Θύμιος Νικολαΐδης, η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία των ερευνών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τα τελευταία αποτελέσματα της οποίας βασίστηκαν σε αναλύσεις με τη βοήθεια της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, την κληρονομιά της τεχνολογίας του Μηχανισμού (αστρολάβοι, βυζαντινός ημερολογιακός υπολογιστής, astrarium του Τζοβάνι Ντόντι στην ιταλική αναγέννηση) και τις νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό των χαμένων γραναζιών.

Επεξηγηματικά πανό για τις αστρονομικές κινήσεις εισάγουν τον επισκέπτη σε αυτό το ταξίδι, ο οποίος μπορεί να δει πολλά βίντεο καθώς και μοντέλα του μηχανισμού.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Ευθύμιος Νικολαΐδης, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ευθύμιος Νικολαΐδης, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα ΕρευνώνΟ μηχανισμός των Αντικυθήρων, γνωστός ως υπολογιστής των αρχαίων Ελλήνων είναι ένα αρχαίο όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων και παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό. Αυτή την εποχή πραγματοποιείται μια μεγάλη έκθεση στην πόλη Χεφάι της Κίνας για το μοναδικό αυτό εύρημα της αρχαιότητας. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Θύμιος Νικολαΐδης, η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία των ερευνών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τα τελευταία αποτελέσματα της οποίας βασίστηκαν σε αναλύσεις με τη βοήθεια της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, την κληρονομιά της τεχνολογίας του Μηχανισμού (αστρολάβοι, βυζαντινός ημερολογιακός υπολογιστής, astrarium του Τζοβάνι Ντόντι στην ιταλική αναγέννηση) και τις νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό των χαμένων γραναζιών. Επεξηγηματικά πανό για τις αστρονομικές κινήσεις εισάγουν τον επισκέπτη σε αυτό το ταξίδι, ο οποίος μπορεί να δει πολλά βίντεο καθώς και μοντέλα του μηχανισμού.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Dienstag, 19. November 2019

Ευθύμιος Νικολαΐδης, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα