Ο πόλεμος της… «γουρούνας»

0

Φωτιές έχει ανάψει το υπουργείο Μεταφορών με τον ανανεωμένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις νέες διατάξεις που απαγορεύουν στις «γουρούνες», τα γνωστά τετράτροχα να κυκλοφορούν εντός ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Αυτό ήταν!

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η Αθήνα γέμισε διαμαρτυρόμενες «γουρούνες» από διάφορα νησιά της χώρας. Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων αντιδρούν έντονα σε όσα σχεδιάζονται.

Δυναμικό παρόν σε αυτήν την αντίδραση, έδωσαν οι Κρητικοί. Δείτε το βίντεο:

Ο λόγος, βέβαια, που το υπουργείο Μεταφορών επιμένει στην απαγόρευση είναι τα πολλά ατυχήματα.

Ποια είναι η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη; Σε συνέντευξή του στον Στάθη Σχινά, Στο Κόκκινο, ο υπουργός ζήτησε «χίλια συγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού με τη θυσία ανθρώπων για το κέρδος, αλλά η ασφάλεια θα είναι πάνω απ’ όλα».

Όπως υποστήριξε, όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ, δεν επηρεάζονται.

Φυσικά, ο Χρήστος Σπίρτζης δεν άφησε το θέμα έτσι, καθώς εξήγησε γιατί μίλησε για «παλαιοκομματισμό». Γιατί το έκανε; Διότι σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ είχε έφεση στις μεταφορές «κάνοντας θυσία πολίτες και επισκέπτες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν οχήματα με μηδενική οδική ασφάλεια, μικρού κυβισμού και δίχως προδιαγραφές ασφάλειας», με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά ατυχήματα για δεκαετίες.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να μπει φρένο. Όχι στις ή μόνον στις «γουρούνες», αλλά στην ασυδοσία γενικώς…

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα