Πάνω από 200 αντιδραστήρια στο νοσοκομείο Νάξου από τον δήμο

0

Περισσότερα από 200 αντιδραστήρια  για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για κορωνοϊό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διαθέσει προς το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, αναφορικά με την προμήθεια 204 αντιδραστηρίων (34 κιτ) για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για COVID-19, συνολικού κόστους 30.600 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 6%) και τη δωρεάν παραχώρησή τους στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του αναλυτή.

Το αίτημα του Νοσοκομείου

«Tο ΓΝ-ΚΥ Νάξου καλείται, ως η μοναδική υγειονομική επιλογή των κατοίκων, επισκεπτών και παραθεριστών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί μηχάνημα PCR, δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του COVID-19. Το εν λόγω μηχάνημα δύναται να κάνει αναλύσεις μόνο με συγκεκριμένα αντιδραστήρια.

Η Περιφέρεια μαζί με τον αναλυτή, μας είχε προμηθεύσει ικανοποιητικό αριθμό αντιδραστηρίων, τα οποία εξαντλήθηκαν, λόγω του μεγάλου αριθμού εξετάσεων που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες ημέρες.

Σε επικοινωνία μας με την εταιρεία Safe Blood Bioanalytica SA, κατασκευάστρια του εν λόγω εξοπλισμού και σύμφωνα με τη συνημμένη προσφορά, για την αγορά 204 αντιδραστηρίων (34 κιτ) το κόστος είναι 32.436,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 6%). Τα αντιδραστήρια αυτά σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα έως τώρα στατιστικά μας στοιχεία, επαρκούν να καλύψουν διάστημα 2 μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψιν σας τις επιτακτικές ανάγκες που συνεχίζουν να επικρατούν στο Νοσοκομείο (νοσηλεία ασθενών που είναι ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού και ανάγκη άμεσης διάγνωσης ώστε να γίνεται το ταχύτερο δυνατό η διακομιδή των θετικών σε νοσοκομείο αναφοράς), την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και στο πλαίσιο της ευαπόδεικτης ευαισθησίας που διαθέτει ο Δήμος σε τέτοιου είδους ζητήματα, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για την προμήθεια 204 αντιδραστηρίων για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για COVID-19 και τη δωρεάν παραχώρηση τους στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του αναλυτή.

 

 

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα