Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες

0 31

Παραδόθηκε  η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον πατέρα και στην αδελφή του, μία εβδομάδα μετά από το πρώτο επίσημο αίτημα της οικογένειας του.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τους Αλβανούς 

Χρειάστηκαν να περάσουν 10 ημέρες από την δολοφονία του, ώστε οι αλβανικές αρχές να δώσουν το πράσινο φως στην οικογένειά του, να παραλάβει την σορό απ’ τα Τίρανα. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ταξίδεψαν από το χωριό Βουλιαράτι στα Τίρανα. Μάλιστα για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε, η διαμεσολάβηση του προέδρου του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες προς τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους απηύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Η οικογένεια του θύματος πιστεύει ότι οι αλβανικές αρχές καθυστέρησαν όσο μπορούσαν την κηδεία, με τον φόβο επεισοδίων. Τελικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στους Βουλιαράτες την Πέμπτη στις 14:00 το μεσημέρι.

Μαζί με τη σορό του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

 

You might also like More from author

Comments

Loading...