“Πορτοκαλί” η Σαντορίνη

Την διαμαρτυρία της εκφράζει με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, για την ένταξη του νησιού στην “πορτοκαλί” ζώνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος

0

Σε νέα επιδημιολογική φάση περνά η Σαντορίνη, όπου μπήκε στην κατηγορία πορτοκαλί.

 

Στην επιστολή προς τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια, υπουργό Υγείας, Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού, γίνεται αναφορά στο οξύμωρο σε αυτή την επιβολή μέτρων από τις Ελληνικές Αρχές, καθώς ταυτόχρονα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας των δύο εβδομάδων, για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από την Σαντορίνη.

 

Η επιστολή 

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ένταξη της Περιφερειακής μας Ενότητας στις πορτοκαλί περιοχές (Ζώνη 3 – αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και προστασίας από τον COVID-19, χωρίς να υπάρχουν τα κρούσματα που να δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Με την αναιτιολόγητη ανακοίνωση σας, δημιουργήσατε ανησυχία και αναστάτωση τόσο στους δημότες, όσο και στους επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες. Αυτό επέφερε αυτόματα το κλείσιμο πολλών τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον πάγωσαν τελείως οι κρατήσεις του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα