Πρόγραμμα καταγραφής και διαχείρισης υδροστομίων και δεξαμενών σε όλα τα νησιά με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής

0

Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος λόγω νησιωτικότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά την καταγραφή & διαχείριση υδροστομίων και δεξαμενών σε όλα τα νησιά, ο περιφερειακός δ/ντης, Παναγιώτης Κοτρίδης, κατασκεύασε ένα πρόγραμμα με στόχο τη σωστή καταγραφή και διαχείριση τους.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, μετά τον ορισμό των υπευθύνων διαχείρισης του προγράμματος από τις υπηρεσίες ύδρευσης των νησιών (στις οποίες ήδη έχει απευθυνθεί η Πυροσβεστική) του Νοτίου Αιγαίου και την εκπαίδευση για τον τρόπο λειτουργίας του, θα γίνει αποστολή του προγράμματος σε όλα τα νησιά για την σωστή και άμεση διαχείριση των υδροστομίων & δεξαμενών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρίδη, με αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στην Πυροσβεστική υπηρεσία να έχει άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου στον οποίο εδρεύει, για την κατάσταση, προσθήκη και πρόταση τοποθέτησης νέων υδροστομίων & δεξαμενών.

Εκτός της άμεσης καταγραφής και διαχείρισης των σημείων ενδιαφέροντος, υπάρχει και αποτύπωση σε χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης.  Όταν διαπιστωθεί ένα πρόβλημα σε κάποιο υδροστόμιο ή δεξαμενή, ενημερώνεται άμεσα η βάση δεδομένων με ταυτόχρονη αποστολή e-mail στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου με επισήμανση του προβλήματος και στην περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, γίνεται ενημέρωση της βάσης και ταυτόχρονη αποστολή e-mail στην Πυροσβεστική υπηρεσία για την αποκατάσταση. Το πρόγραμμα είναι για συσκευές Android & iOS, καθώς και για Pc & Laptop.

Στο βίντεο που ακολουθεί, γίνεται μια μικρή παρουσίαση των δυνατοτήτων του προγράμματος για κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα