Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα από την Δευτέρα

0

Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα με sms στο 13032

Ανάσα για τα καταστήματα λιανεμπορίου καθώς από την  Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει  το λιανεμπόριο με SMS στο πενταψήφιο νούμερο 13032, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά και θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα το πότε θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο. Στον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κάποιος να στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Έτσι με μήνυμα στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και αγορές click in shop στα καταστήματα αλλά όχι σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, ενώ θα ισχύουν αυστηρά μέτρα όπως ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, χρήση μάσκας, αποστάσεις  και αποστάσεις.

Οι πολίτες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για να ψωνίσουν είτε εντός είτε εκτός καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μαγαζιά που ανοίγουν είναι αυτά στις γειτονιές, αλλά και τα καταστήματα υπόδησης και ένδυσης.

Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο το Σαββατοκύριακο

Παράλληλα από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται πιλοτικά η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα τους οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων από εβδομάδα

Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα