Σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

0

Σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Η τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ  οφείλουν να έχουν κάνει  την πρώτη δόση, μέχρι τις 16 Αυγούστου και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Οι εργαζόμενοι αυτών των κατηγοριών έχουν την υποχρέωση να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών περιέχει διατάξεις υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους αυτούς , τις κυρώσεις σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν -άδεια άνευ αποδοχών, καμία ασφαλιστική κάλυψη-, την πρόβλεψη για τρίμηνες συμβάσεις για την αναπλήρωση όσων τελικά δεν εμβολιαστούν, όπως και τα διοικητικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους εργοδότες αν δέχονται ανεμβολίαστο προσωπικό στις παραπάνω δομές, ήτοι 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής που θα διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000 ευρώ και έως 200.000 ευρώ.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα