Σε διάστημα 5 ημερών δυο απεργίες κρατούν τα πλοία δεμένα

0

Η Απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, δεν εμπόδισε τους απεργούς να κρατήσουν δεμένα τα πλοία για δεύτερη μέρα σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς το αντεργατικό νομοσχέδιο κατεβάζει τους ναυτεργάτες σε κινητοποιήσεις.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος  στο mesogiosstokokkino.grη απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη. Τρεις φορές έκρινε την απεργία παράνομη. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε

Το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία στην προσφυγή των ακτοπλόων.

Την ίδια στιγμή η ταλαιπωρία για τους επισκέπτες και τους κατοίκους των νησιών μας συνεχίζεται για μια ακόμη μέρα εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης, εν μέσω καλοκαιριού, την στιγμή που τα πρώτα σημάδια στον τουρισμό αρχίζουν να φαίνονται σιγά σιγά.

 

«Θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και άλλη μέρα. Μας πήρε η εταιρεία και μας είπε ότι σήμερα θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο, ότι θα ταξιδέψουμε κανονικά. Όμως εδώ, οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε, άνεργοι είμαστε» ανέφερε  μία επιβάτης.

«Είχαμε κλείσει εισιτήριο. Η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους» τόνισε μία ακόμη επιβάτης

Ουρές σχημάτισαν οι επιβάτες μπροστά στα εκδοτήρια προκειμένου να αλλάξουν τα εισιτήρια που είχαν εκδώσει.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα