Σε τρεις φάσεις η άρση του Lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου

0

Σε τρεις φάσεις και σταδιακά θα γίνει η άρση του περιορισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου εφόσον τα επιδημιολογικά κριτήρια το επιτρέψουν.

 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  στόχος είναι σε πρώτη φάση  να  ανοίξουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και το λιανεμπόριο.   Στη συνέχεια καφετέριες κι εστιατόρια. Ωστόσο, ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε  ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται σε αυτά.

Πρόσθεσε δε ότι μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια κάθετη πτώση στα κρούσματα από τα επίπεδα που βρισκόμαστε σήμερα και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, “σταδιακό αν αυτό είναι απαραίτητο”.

Αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πως θα ανοίξει η αγορά από την 1η Δεκεμβρίου.

“Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα”, δήλωσε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιου ανοίγματος.

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα