Στην Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα αντιπροσωπεία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης 

0

 Σε συνέχεια πρόσκλησης της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στην Αθήνα Orla O’ Hanrahan, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητήριου Κυκλάδων ο κ. Μιχάλης Ζουλουφός και ο οικονομολόγος – τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Δρ. Μανώλης Νικολαΐδης επισκέφτηκαν την Πρεσβεία και παρέστησαν σε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα και το προσωπικό της Πρεσβείας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Κατά την επίσκεψη, ο κ.  Ζουλουφός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Σύρος και εν γένει οι Κυκλάδες σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η ενέργεια. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των Κυκλάδων, καθώς και οι τομείς που μπορεί να υπάρξει διμερής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της ιρλανδικής πλευράς.

Παρουσίασαν, επίσης, τον Μηχανισμό Ενθάρρυνσης και Υποστήριξης των Επενδύσεων και της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας που οργανώνει με επιτυχία ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, με τον κ. Ζουλουφό να σημειώνει ότι «στόχος του Μηχανισμού είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη των επενδύσεων και η ανάδειξη καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης σε τομείς που το νησί της Σύρου διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση, ανταλλάσσοντας στοιχεία για τους τομείς και τις εταιρείες από την Ιρλανδία που θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στην Ελλάδα τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα τη Σύρο.

Τέλος, ο κ. Ζουλουφός προσκάλεσε την Πρέσβειρα και τα στελέχη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στη Σύρο το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου οι δυο πλευρές να διερευνήσουν διεξοδικότερα πιθανές συνεργασίες.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα