Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση 9 υδατοδρομίων στις Κυκλάδες

0

Από χρονιά σε χρονιά πηγαίνει η αδειοδότηση για τα υδατοδρόμια. Εντός του 2021 είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η διαδικασία  στο Νότιο Αιγαίο, 9 εκ των οποίων στις Κυκλάδες.  Για το θέμα πήρε θέση ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, λέγοντας πως « η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, που θα στηρίξει την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων, ήταν μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που ως Περιφέρεια αναλάβαμε από το 2014, με προφανή τα οφέλη για τα νησιά μας.

Μια επίπονη προσπάθεια, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου που συναντήσαμε και που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να κινηθούμε ταχύτερα.

Σήμερα, παρά τις καθυστερήσεις που επιπρόσθετα δημιούργησε η πανδημία, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση 20 υδατοδρομίων στην Περιφέρειά μας (Ρόδος, Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα, Ανάφη και Κως).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα