ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εστίαση: “Εξοργιστικά προκλητικός ο κ. Γεωργιάδης για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης”

0

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τη Δευτέρα, προέβη στις παρακάτω προκλητικές δηλώσεις για τον κλάδο της εστίασης, ενόψει της επικείμενης κινητοποίησης που έχει προαναγγείλει για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα συγκεντρώσει επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα.

“Όποιος θέλει, να φέρει τα κλειδιά του εδώ”, είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές συνιστούν “κακό συνδικαλισμό”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε “εξοργιστικά προκλητικό” τον κ. Γεωργιάδη “για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης”. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση :

“Δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους. Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας «τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» και «τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα».

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί.”

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα