Σφραγίζεται η χώρα

Σε μια προσπάθεια να μην κινδυνεύσουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές

0

Επιστροφή στο Μάρτιο και την καραντίνα για ολόκληρη τη χώρα. Οι  μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή  με SMS ενώ θα… κλείσουν όλα τα καταστήματα  και το λιανεμπόριο, πιθανότατα και τα γυμνάσια και λύκεια που θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Μόνο νηπιαγωγεία και δημοτικά θα παραμείνουν ανοικτά ώστε να μη δοθούν και οι ειδικές άδειες που είχαν δοθεί την άνοιξη.

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε με την πολιτική που ακολούθησε στο να θωρακίσει έγκαιρα το σύστημα Υγείας και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ανοικτά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται αφού στέλνουν στο 13033 ένα SMS με το λόγο που πρέπει να πάνε κάπου.

Από τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα θα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία και μόνο με χαρτί του εργοδότη θα παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα