Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας εκθέτει διεθνώς

0

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε ακόμα ένα διπλωματικό πρόβλημα, μία διπλωματική πληγή, με την εντελώς αναξιόπιστη στάση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) να κατεβάσει την Κοινή Δήλωση μετά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. και να αλλάξει το περιεχόμενο της δήλωσης, εκ των υστέρων, εξαιτίας των εσωκομματικών προβλημάτων της ΝΔ.

Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα εκτίθεται παγκοσμίως και φαίνεται αναξιόπιστη. Έτσι θα διαπραγματευτείτε και με την προκλητική και παραβατική Τουρκία; Η κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε μέρα ότι δεν έχει την ικανότητα να χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Τι θα καταλάβουν από το σημερινό περιστατικό οι Υπουργοί Εξωτερικών όλων των χωρών;

Ότι η ελληνική πλευρά είτε δε διάβασε το κοινό ανακοινωθέν πριν το συμφωνήσει, είτε ότι είναι ασόβαρη», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό», στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προχώρησε στη συνέχεια στο σχολιασμό του περιεχομένου του νομοσχεδίου λέγοντας: «Δυστυχώς αυτό το «θέατρο σκιών» συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Με το παρόν νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο γιατί καταφέρνει σε μία επείγουσα νομοθέτηση, με σκοπό να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό», να μειώνει αφενός τα εισοδήματα των πληγέντων, αφού το ύψος των αποζημιώσεων είναι χαμηλότερο από τα εισοδήματά τους και να φέρνει, από την πίσω πόρτα ρυθμίσεις που αποδεικνύουν την προνομιακή σχέση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες και μία πολύ μικρή ελίτ επιχειρηματιών που στήριξαν την εκλογή της. Και σήμερα ξεπληρώνετε γραμμάτια».

«Προτεραιότητά σας δεν είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), οι προσλήψεις γιατρών, η αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η ενίσχυση των σχολείων, ούτε η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ώστε ο κόσμος να μετακινείται με ασφάλεια.

Δίνετε ταυτόχρονα, λεφτά στους καναλάρχες και σε κάποιες επιχειρήσεις για να είναι αφορολόγητο το ποσό των διαφημίσεων, ώστε έτσι να ωφελούνται και αυτές και τα κανάλια. Και παράλληλα, δίνετε και άλλα τριάντα (30) εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες αντί να δώσετε όλα αυτά τα λεφτά για το ΕΣΥ και για τέστ κορονοϊού για τον γενικό πληθυσμό.

Αυτές οι χατιρικές ρυθμίσεις αναδεικνύουν και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΝΔ, που προσπαθεί να κρύψει την ήττα και τη φθορά της στην κοινωνία. Αυτό αποδεικνύει η νέα λίστα Πέτσα, ότι δεν μπορεί να κρύψετε τη φθορά και την αποτυχία σας και πάτε σε νέα προπαγάνδα από τα κανάλια.

Πρέπει να πάρετε πίσω τις ρυθμίσεις για τα κανάλια, για τις διαφημίσεις, για τις ιδιωτικές κλινικές και να διοχετεύσετε τη χρηματοδότηση αυτή στην κοινωνία που την έχει ανάγκη. Γιατί με ευθύνη της ΝΔ οδηγούμαστε σήμερα σε πολλαπλή κρίση, στην υγεία, στην οικονομία, τα εθνικά αλλά και την παιδεία».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στην τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να λυθεί το ζήτημα με το οποίο είναι αντιμέτωπος σήμερα ο τεχνικός κόσμος, που αφορά τους ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, τη λήξη της προθεσμίας για τα αυθαίρετα στις 30.09.2020, χωρίς να έχει δρομολογηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και ενώ πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούν και αδυνατούν να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

«Πρόκειται για έναν απίστευτο παραλογισμό εκ μέρους του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έδωσε, πριν από λίγους μήνες, παράταση, και μάλιστα εκ των υστέρων, για την τακτοποίηση αυθαίρετων και τώρα δε δίνει την απαιτούμενη παράταση στην προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου. Αυτό, ενώ δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ώστε να μπορούν να γίνονται δικαιοπραξίες, κάτι που επιβεβαιώνει και η πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων, λέγοντας ότι θα σταματήσουν και οι δικαιοπραξίες και οι τακτοποιήσεις των αυθαίρετων».

«Εμείς, σάς ζητήσαμε επίσημα, με τροπολογία, για δεύτερη φορά, να δώσετε παράταση, όχι για πάντα, αλλά έως να εφαρμοστεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2021, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί και η οικονομική λειτουργία του τεχνικού κόσμου και των νοικοκυριών που τώρα πρέπει να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ. Ας μην πληρώσουν τώρα και αυτό το πρόστιμο».

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση άλλης μίας μεταρρύθμισης που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αυθαίρετη δόμηση. Το μόνο που κάνετε είναι να διαφημίζετε ως δικό σας έργο, το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από το «μαξιλάρι» και το δημοσιονομικό περιθώριο μέχρι μεταρρυθμίσεις και έργα στον τομέα της ενέργειας. Από την πίσω πόρτα όμως, ξεπουλάτε δημόσια περιουσία και βολεύετε γαλάζια παιδιά».

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα