Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS (VIDEO)

0
Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν τέσσερεις μήνες, για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού μας, ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα ακόμα βίντεο, μεγαλύτερης διάρκειας από τα δύο προηγούμενα (13΄04΄΄), με σημαντικές πληροφορίες και οπτικό υλικό σχετικά με τα νεοκλασικά κτίρια της Σύρου.
Δύο αρχιτέκτονες που εδώ δεκαετίες ασχολούνται με τη διάσωση διατηρητέων κτιρίων της Σύρου, οι Τάσσος Κάρτας και Γιώργος Ευριπιώτης, μας μιλούν – κάνοντας αυτοψία στην περιοχή “Βαπόρια” – για τον νεοκλασικισμό και τα νεοκλασικά της Ερμούπολης, για τα προβλήματα συντήρησης και αναστήλωσης τους, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.
Το βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του έργου καταγραφής και αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης των κτιρίων του νησιού, μέσω επιτόπιου ελέγχου που πραγματοποιείται με εθελοντική συμμετοχή μελών του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης καταγραφής θα παρουσιαστούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, σε διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας “Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS“.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα