Το συγκινητικό μήνυμα  της Κοινότητας Μονής Νάξου για το πρώτο θύμα κορωνοϊού στο νησί

0

H πανδημία χτύπησε και τη Νάξο, και όπως ανέφερε στην ραδιοφωνική εκπομπή “Αποχρώσεις” του Μεσόγειος 105,4 ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Λιανός, “πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να φύγει αυτό το κακό που έχει βρει ολόκληρη την χώρα, τον πλανήτη”.

Ο Μάρκος Χερουβείμ από τη Μονή της Νάξου είναι το πρώτο θύμα στο νησί Ας είναι και το τελευταίο.

Το μήνυμα  της Κοινότητας Μονής Νάξου

Η ανθρωπότητα εδώ και έναν χρόνο βιώνει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, η οποία αφήσει μέχρι στιγμής μεγάλο αριθμό θυμάτων και τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Δεκάδες οι θεωρίες, οι εικασίες, οι αναλύσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες, πότε θα βρεθεί το εμβόλιο ; πότε θα είναι διαθέσιμο; πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα; και πολλά ακόμα, σκέψεις και ερωτήματα … και εμείς εδώ σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Νάξου, απλοί θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, τραβάμε πρώτοι τον “κλήρο” του θανάτου από κορωνοϊό στο νησί, σε εμάς η μοίρα τυχαίνει να αποχαιρετήσουμε πρώτοι έναν αγαπημένο συγχωριανό μας.

Αυτή η μοίρα μας παίρνει πρώτο έναν από τους πρώτους, τον αγαπημένο μας Μάρκο, τον πιο συμπαθή, τον πιο κεφάτο, τον πιο γλεντζέ, έναν σπουδαίο άνθρωπο και οικογενειάρχη, ένα μεγάλο “κομμάτι” του χωριού.

Τη μεγάλη μας θλίψη συνοδεύει η βουβή μας ευχή, να είναι ο Μάρκος Χερουβείμ το τελευταίο θύμα αυτής της πανδημίας.

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους δεν θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του χωριού και θα κατασκευαστεί μια δημοτική βρύση, στο σημείο που ο ίδιος είχε υποδείξει, στην μνήμη του.

Τα συλλυπητήρια όλου του χωριού μας και όλου του Δήμου Νάξου στην οικογένεια και στους οικείους του.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα