Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κυκλάδων για τη σημερινή απεργία

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας, να κατακρεουργήσει παραπέρα τα ήδη τσακισμένα δικαιώματα μας με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ετοιμάζεται να απαλλάξει μεγαλοεργοδοσία και κράτος από την υποχρέωση να μας επιστρέφουν, μέσω της ασφάλισης, μέρος από τον πλούτο, που με την δουλειά μας έχουμε παράγει, καθώς τόσο η εισφορά των εργαζομένων όσο και αυτό που ονομάζουν εργοδοτική εισφορά για την ασφάλιση, είναι δικά μας χρήματα, έχουν προκύψει από την δική μας δουλειά και μόνο! Οποιαδήποτε μείωση αυτών των ποσών σημαίνει ταυτόχρονα και μείωση των αποδοχών μας από την εργασία μας, σημαίνει ότι γινόμαστε ακόμα πιο φτηνοί ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα περιθώρια κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών σε βάρος μας.

Με το νομοσχέδιο η ασφάλιση γίνεται προσωπική υπόθεση, με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να σπρώχνονται στα νύχια των αρπαχτικών των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στο τζογάρισμα των κόπων μιας ζωής, μετατρέποντας τις συντάξεις σε χρηματιστηριακά προϊόντα, που θα επενδύονται με όρους χαμηλού – μεσαίου και υψηλού ρίσκου, που ο καθένας θα ξέρει τι θα βάζει αλλά δεν θα ξέρει ούτε τι θα πάρει ούτε αν θα πάρει ποτέ! Ταυτόχρονα η εθνική σύνταξη που θα εγγυάται το κράτος καθηλώνεται στο εξευτελιστικό ποσό των 384 ευρώ! Έτσι, η ασφάλιση μετατρέπεται σε πεδίο κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου! Με ένα σμπάρο δηλαδή, δυο τρυγόνια!

Συμπαραστάτης της κυβέρνησης για ακόμα μια φορά βρίσκεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τα «πρωτοπαλίκαρα» της σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα όπως και τα ντόπια παπαγαλάκια της στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.  Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη λήψη απεργιακών αποφάσεων και διαλαλούν προκλητικά ότι είναι… «μικρό το κακό» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θωρακίζεται ο νόμος Κατρούγκαλου και στρώνεται ο δρόμος για το επόμενο χτύπημα μες στο έτος, με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Την ώρα που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) παρέχοντας την πλήρη στήριξή της στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας και ανοιχτής απεργοσπασίας.

Λένε για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο…

— Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ: “Πολύ κακό για το τίποτα”.

— Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: “Ούτε το 25% από όσα λέει το ΠΑΜΕ δεν είναι αλήθεια”.

— Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: “Δεν υπάρχει λόγος για απεργία”».

Αυτοί που αποθεώνουν τον «κοινωνικό διάλογο», δηλαδή τον «διάλογο» των εργαζομένων με τους εκμεταλλευτές τους, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη συζήτηση μέσα στα συνδικάτα. Θέλουν συνδικάτα χωρίς τη ζωντανή συμμετοχή εργατών, αλλά διοικητικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που θα συνδιαλέγονται με την εργοδοσία και θα παίρνουν αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων, τις οποίες στη συνέχεια θα τις εμφανίζουν ως τις «μόνες δυνατές». Αυτή είναι η δουλειά της συνδικαλιστικής μαφίας, να στηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό σήμερα στέκονται ανοιχτά ενάντια στην απεργία ως κορυφαία μορφή αγώνα της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό δεν έβγαλαν άχνα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνούσε την απεργοκτόνα διάταξη, όταν η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ πέρασε μέτρα για τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων. Γι’ αυτό εδώ και δυο χρόνια βγήκαν να πουν ότι… «η απεργία έφαγε τα ψωμιά της»!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης, των μεγαλοεργοδοτών και των παπαγάλων τους, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της συνδικαλιστική μαφίας της ΓΣΕΕ (που στηρίξει το νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση), ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται για το καλό μας και ότι με αυτό θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ξεπερνάει κάθε προηγούμενη προσπάθειας υποτίμησης της νοημοσύνης μας! Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, το νέο τσεκούρι στα δικαιώματά μας ως νέες παροχές, τη νέα επιδείνωση της ζωής μας ως βελτίωση που δεν έχει προηγούμενο!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τα δικαιώματά μας, με την ίδια την ζωή την δική μας και των παιδιών μας! Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλών Κυκλάδων 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα