Τ. Πετρόπουλος: Μεθοδεύουν συντάξεις ως 700 ευρώ και το πολύ… 12 (Ηχητικό)

0

«Καταργούν εντελώς οποιαδήποτε περίπτωση χορήγησης, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται κατάργηση της 13ης σύνταξης»

Την διακηρυγμένη αρχή της ΝΔ για σύνταξη το πολύ 700 ευρώ για όλους προωθεί με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυξάνει τις εισφορές για την συντριπτική πλειοψηφία, δεν δίνει αύξηση σύνταξης παρά σε ελάχιστους των πολύ υψηλών κλιμακίων, βάζει ταφόπλακα στην 13η σύνταξη, συνολικά επιχειρεί σημαντική υπονόμευση των θεμελίων της κοινωνικής ασφάλισης, τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Αυτό που εμφανίζεται ως «τεχνικές διαφοροποιήσεις» έχει στόχο να επιτύχει αυτά που έχουν ειπωθεί από τους κ.κ. Ξαφά, Σκυλακάκη, Μάνο, κτλ., αυτά που υιοθετήθηκαν και στο συνέδριο του Δεκεμβρίου του 2018 όπου δηλώθηκε ότι κάθε δαπάνη για τις συντάξεις είναι αντιαναπτυξιακή, αυτή είναι η πολιτική και ιδεολογική θέση της ΝΔ, υπογράμμισε.

Καθοριστικές στο μέτωπο των εισφορών δεν είναι οι ίδιες οι πέντε-έξι κλίμακες, αλλά το «υποχρεωτικά η πρώτη και άλλες αν θέλετε», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, καθώς μεθοδεύεται πλήρης αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης για όλους με στοιχεία αναδιανομής. Πολύ γρήγορα το σύστημα θα βρεθεί σε πολύ μεγάλη δυσκολία να καλύπτει τις ανάγκες του και με μεγάλη ανισοτιμία, με έλλειψη του κανόνα αναδιανομής που επιβάλλει το Σύνταγμα, αλλά και με έλλειψη προοπτικής βιωσιμότητας.

Θύμισε ότι μπορεί το 2019 το 88%-90% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών να πλήρωνε κάτω από 200 ευρώ, αλλά αυτό οδηγούσε σε αύξηση της εισπραξιμότητας, «από 53% φτάσαμε στο 75%-77%», ενώ τώρα που πάει στα 215 ευρώ θα υπάρχει δυσκολία. Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση στις μεγάλες κατηγορίες το 5% με εισοδήματα άνω των 36.000 ευρώ και πολύ περισσότερο το σχεδόν 1% με εισοδήματα άνω των 70.000 ευρώ.

Επίσης, σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, στο μέτωπο της 13ης σύνταξης που προεκλογικά η ΝΔ και ο Μητσοτάκης έλεγαν ότι θα την στηρίξουν, μετά τις εκλογές ότι θα την δώσουν μεν αλλά σε άλλο χρόνο, ακολούθως προανήγγειλαν σταθερό μηχανισμό … … τώρα καταργούν εντελώς οποιαδήποτε περίπτωση χορήγησης, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται κατάργηση της 13ης σύνταξης και απαγόρευση διάθεσης του κονδυλίου των 972 εκατ. ευρώ που εμείς είχαμε προβλέψει, πάει μόνο για Υγεία και Πρόνοια. Είναι μία πολύ σημαντική απώλεια για τους συνταξιούχους, απέναντι στην πενιχρή αύξηση που θα δουν κάποιοι μέσω των επικουρικών.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε την ευκαιρία να απαντήσει αναλυτικά σε σειρά ερωτήσεων για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων.

ΠΗΓΗ : avgi.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα