Η ωραιότερη παραλία της Σαντορίνης κινδυνεύει για πρώτη φορά από ανθρώπινο χέρι

Ένα σεληνιακό τοπίο που θυμίζει έντονα το Σαρακήνικο της Μήλου

0

Η Σαντορίνη έχει κερδίσει με απίστευτη ευκολία πολλούς κολακευτικούς τίτλους που μέχρι σήμερα την «κυνηγούν». Γνωστή παγκοσμίως ως «το νησί των ερωτευμένων», κάθε χρόνο υποδέχεται εκατοντάδες ζευγάρια που σπεύδουν να παντρευτούν και αμέσως μετά να φωτογραφηθούν με θέα το απέραντο γαλάζιο, καθώς μαζί με τη Μύκονο βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του συνόλου των ταξιδιωτών.

Διεθνούς φήμης ονόματα, οικογένειες, παρέες φίλων και κυρίως -όπως είναι λογικό!- ζευγάρια δίνουν άλλο αέρα στο νησί κάθε καλοκαίρι, που παρά τις ορδές τουριστών που καταφτάνουν ήδη από τον Μάιο, έχει καταφέρει να διατηρήσει το παραδοσιακό, ιδιαίτερο από άποψη αρχιτεκτονικής στοιχείο του.

Για πολλούς, η Σαντορίνη κερδίζει σε ατμόσφαιρα, αρχιτεκτονική και θέα, όχι όμως και στις παραλίες της. Άλλοι, πάλι, θεωρούν την άγρια ομορφιά των ακτών της ως ένα ακόμα στοιχείο γεωλογικής ιδιαιτερότητας.

Μία εξ’ αυτών, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και εκείνους που δεν εντάσσουν την πανέμορφη Σαντορίνη στη λίστα με τα ελληνικά νησιά που αποθεώνονται για τις απέραντες ακτές τους και τα κρυστάλλινα νερά τους. Και το όνομα αυτής, Βλυχάδα.

 

 

 

ethnos.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα