Χρυσή Αυγή : το δικαστήριο αποφάσισε – Οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

0

Ξεκινώντας την ανακοίνωση των ποινών, η πρόεδρος ανακοίνωσε την ποινή του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιάισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Οι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα καταδικάστηκαν σε : Άγγος: 7 έτη, Αναδιώτης: 6 έτη,
Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Καζαντζόγλου: 8 έτη, Καλαρίτης: 7 έτη,
Κομιανός: 7 έτη, Κορκοβίλης: 7 έτη, Μιχάλαρος: 7 έτη, Πατέλης: 8 έτη, Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη, Σταμπέλος: 7 έτη, Τσαλίκης: 7 έτη, Τσορβάς: 7 έτη, Χρυσαφίτης: 6 έτη

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και όλη η διευθυντική οργάνωση ,Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος  πλην του Ματθαιόπουλου που καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο αποφάσισε χωρίς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά : Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη,  Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη, Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη, Γρέγος Αντώνης: 6 έτη, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη, Κούζηλος Νίκος: 7 έτη, Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη και σε αυτούς που αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό : Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη, Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη, Νίκος Μίχος: 5 έτη,  Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων επιβλήθηκαν οι εξής ποινές :              Αγριογιάννης: 6 έτη, Ευγενικός: 6 έτη, Μαρίας: 6 έτη, Παπαδόπουλος: 6 έτη, Πανταζής: 8 έτη.

Τις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό ποιοι από τους Χρυσαυγίτες, από τη διευθυντική ομάδα ή μέλη της, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο είναι οι συγχωνεύσεις ο καθορισμός δηλαδή της συνολικής ποινής που θα εκτίσουν και μετά ξεκινά το στάδιο των τυχών αναστολών.

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα