Χωρίς προσωπικό, δίνουν άνιση μάχη τα νοσοκομεία απέναντι στον κορωνοϊό

0

Έχουμε δύο ορόφους με 49 κρεβάτια για Covid, τα οποία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι κατειλημμένα» δήλωσε, μία ώρα πριν από τη λήξη της εφημερίας στον “Ερυθρό Σταυρό”, η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ερυθρός” Βούλα Γεωργάκη, χαρακτηρίζοντας «τραγική» την εφημερία την περασμένη νύχτα καθώς προσήλθαν πάνω από 1.300 περιστατικά, πολλά με συμπτώματα κορωνοϊού, στα οποία έγινε τεστ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, ενώ, αντίθετα, ο “Ερυθρός Σταυρός” έχει δώσει 10 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, στο «Σωτηρία» για να στελεχώσουν τις 9 μόλις από τις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή και εγκαινίασε πανηγυρικά η κυβέρνηση.

Όπως τονίζει η πρόεδρος των εργαζομένων, ο «Ερυθρός Σταυρός» δεν έχει ακόμη ΜΕΘ για Covid -αναμένεται να δημιουργηθούν δύο κλίνες-, οπότε αν τώρα κάποιο περιστατικό χρειαστεί να διασωληνωθεί, θα παραμείνει στο νοσοκομείο σε απλό θάλαμο μέχρι να βρεθεί το πρώτο κρεβάτι ΜΕΘ για Covid σε άλλο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, η Β. Γεωργάκη τόνισε ότι υπάρχουν πολλά, τόσο στο ιατρικό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση είχε οχτώ μήνες για να φέρει προσωπικό, δεν έχει καμία δικαιολογία, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Αγία Όλγα”: Τριάντα ένα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό – Εκτός εφημερίας η Καρδιολογική Κλινική

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν τριάντα υγειονομικοί που βρίσκονται σε καραντίνα και ένας που νοσηλεύεται εξαιτίας Covid-19, σε συνδυασμό με τη μη διενέργεια τακτικού τεστ, αλλά και την απουσία ετοιμότητας του συστήματος που έπρεπε να είχε γίνει, με πραγματικές προσλήψεις προσωπικού, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι, συνέπεια των οποίων αποτελεί ο αποδεκατισμός της Καρδιολογικής Κλινικής και το κλείσιμο της εφημερίας, ελλείψει προσωπικού.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, εντοπίστηκαν θετικοί στην Covid τουλάχιστον δέκα γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα συνάδελφοί τους και να μην λειτουργήσει το ΤΕΠ Καρδιολογικού, γιατί δεν υπήρχαν άτομα να εφημερεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της οριακής στελέχωσης με προσωπικό των νοσοκομείων και συγκεκριμένα του “Αγία Όλγα”, οι υγειονομικοί που νοσούν με ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί δεν μένουν δεκατέσσερις ημέρες καραντίνα, αλλά υποχρεούνται σε δέκα ημέρες και χωρίς τεστ να επιστρέφουν στην εργασία τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί που τάχα συμβουλεύεται η κυβέρνηση, οι ασυμπτωματικοί δύνανται να διασπείρουν τον ιό.

Οι υγειονομικοί ζητούν συχνό και τακτικό διαγνωστικό έλεγχο. Μόνο έτσι, τονίζουν, μπορεί να υπάρξει έλεγχος της διασποράς και αποτροπή της πιθανότητας τα νοσοκομεία να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και κυρίως για τους ευάλωτους πολίτες που προσφεύγουν σε αυτά προς θεραπεία.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αντιμετωπίζει την πανδημία με τη λογική τού βλέποντας και κάνοντας, μέχρι να περάσει ο καιρός και να έλθει το εμβόλιο και να ακούσει το αίτημα για περισσότερα τεστ, για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, για ενίσχυση της ΠΦΥ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και όχι προνομιακή μεροληπτική ενίσχυση των κερδών του.

Αν είμαστε σε κατάσταση πολέμου, όπως διατείνεται το κυβερνητικό επιτελείο ότι βρισκόμαστε, όλοι οφείλουν να βάζουν πλάτη με ανιδιοτέλεια, όχι με πλάτες της κυβέρνησης ο ιδιωτικός τομέας να προσφέρει βοήθεια στο σύστημα με υπερπρονομιακούς όρους. Όχι με νομική κατοχύρωση υπερπρονομίων που δεν απολαμβάνουν οι λεγόμενοι «ήρωες υγειονομικοί», που σήκωσαν το κύμα της πανδημίας και συνεχίζουν κουρασμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

avgi.gr

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα