Χ. Μαμουλάκης για Προϋπολογισμό 2021: Τα χειρότερα έρχονται

0

Με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2021, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Όπως δείχνει το προσχέδιο, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό χωρίς όραμα, χωρίς προσανατολισμό στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς ουσιαστικά εργαλεία για την στήριξη του εμπορίου και της παραγωγικότητας, για την στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση. Οι ανύπαρκτες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του Covid 19, σε όλους τους τομείς, προμηνύουν πλήρη κοινωνική κατάρρευση, συσσώρευση βαρών στις πλάτες των αδυνάμων, εκτόξευση της ανεργίας, αύξηση των λουκέτων και έλλειψη κάθε στοιχείου αναπτυξιακής προοπτικής.

Η δε ανάκαμψη τύπου V που προβλέπει η Κυβέρνηση της ΝΔ, – ύφεση το ‘20 8,2% και ανάκαμψη το ’21 7,5% – με τις δεδομένες προϋποθέσεις και τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Κ. Μητσοτάκης εμμένει σε  ένα λάθος μοντέλο διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης και αρνούμενος να αξιοποιήσει το «μαξιλάρι» που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας οδηγεί σε νέα μνημόνια, De jure ή De facto. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό».​

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα