Κρατούσαν αιχμάλωτα 42 άγρια πτηνά στη Νάξο

0

Δύο  άνδρες ηλικίας 50 και 75 ετών, οι οποίοι κατείχαν και διατηρούσαν σε αιχμαλωσία, κατά περίπτωση, άγρια πτηνά της ελληνικής ορνιθοπανίδα συνέλαβε η αστυνομία στη Νάξο ύστερα από καταγγελία.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, στη προσπάθεια του να εξαλείψει την παράνομη αιχμαλώτιση και το εμπόριο άγριων ωδικών πτηνών, έχει προβεί σε αναρτήσεις και διαφόρων ειδών ενημερώσεις επί του θέματος.


Παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, μερικοί συνεχίζουν αυτή την απαράδεκτη “συνήθεια” και πολλές καταγγελίες συνεχίζουν να φτάνουν στο Σύλλογο, οι οποίες και διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Με πρωτοβουλία της κ. Εισαγγελέως Νάξου και με την συνδρομή της Αστυνομίας, σήμερα το πρωί έγιναν έρευνες σε οικίες και αποθήκες καταγγελώμενων.

 

Σε οτι αφορά την άγρια ορνιθοπανίδα, βρέθηκαν :
43 άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες,λούγαρα, σπίνοι ,φανέτο,τσιφτιάς), 50 οξόβεργες, δίχτυα παγίδευσης,πολλά κλουβιά κ.α.
Κληθήκαμε να παραλάβουμε τα πτηνά, εκ των οποίων κάποια θα απελευθερωθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα θα σταλούν στο #Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital , καθώς βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και χρήζουν περίθαλψης.

Παρότι η άγρια ζωή βάλλεται ποικιλοτρόπως και πολλά είδη έχουν φτάσει στο όριο της εξαφάνισης, κάποιοι επιμένουν να αιχμαλωτίζουν με βάναυσο τρόπο τα εναπομείναντα πτηνά και να μην σέβονται την ολοένα μειούμενη ορνιθοπανίδα.

 

 

Naxos island wildlife protection

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα