5 νέα κρούσματα στη Σαντορίνη και 3 στη Μύκονο

0

Προβληματισμό προκαλούν τα νέα κρούσματα σε Σαντορίνη και Μύκονο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στη Σαντορίνη βρέθηκαν 5 νέα κρούσματα και 3 στη Μύκονο.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δεδομένου ότι τα τελευταία  24ωρα έχουν καταγραφεί  πάνω από  10 κρούσματα. Εάν υπολογίσει κανείς και τους ασυμπτωματικούς αλλά και τη διασπορά που γίνεται από κάθε κρούσμα, τότε το επιδημιολογικό φορτίο καθίσταται άκρως αυξημένο στο νησί.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 858, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 154083 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5724 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 274 (70.8% άνδρες). To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.88 (95%Crl: 0.28-1.41) Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα