O Δημήτρης Λιανός παραιτήθηκε από τον ΦΟΔΣΑ

0

Παρελθόν αποτελεί από το Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός. Με επιστολή του προς το διοικητικό Συμβούλιο κάνει γνωστό την απόφασή του να παραιτηθεί.

Παραίτηση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή και με ικανοποίηση μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις του δημάρχου Νάξου  με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς ο Δημήτρης Λιανός, είχε ζητήσει να εξαιρεθεί η Νάξος από το πρόγραμμα για την διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΦΟΔΣΑ.

Τη θέση του στο Δ.Σ του φορέα διαχείρισης θα πάρει ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Βρούτσης από την Σύρο ενώ  ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης μιλώντας στον Μεσόγειος  FM 105,4 τόνισε πως ο ΦΟΔΣΑ είχε αποστείλει εξώδικο στον δήμαρχο Νάξου ζητώντας του την παραίτηση.

 

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως “λύνει τα χέρια” του  δημάρχου Νάξου  και αναμένεται να βρεθεί απέναντι στις όποιες εξελίξεις αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στη Νάξο από τον φορέα διαχείρισης.

 

Η επιστολή παραίτησης

∆ήµος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 23/03/2021

Αριθµός πρωτοκόλλου 4086/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

Γραφείο Δημάρχου 

Νάξος 23/03/2021

Προς:

Τον κ. Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  (ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ) 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 2. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κων/νο Σκρέκα 3. Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη 4. Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων 
  2. Μετόχους της Εταιρείας 
  3. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Θέμα: Δήλωση Παραίτησης του Δημητρίου Λιανού του Αντωνίου, Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,  μέλους του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ

Κατά την Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 05.06.2020 εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ από τους εκπροσώπους των Δήμων που μετείχαν στη Γενική αυτή  Συνέλευση.

Με την παρούσα σας υποβάλω την παραίτηση μου, δεδομένου ότι:

  1. Συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία με βάση τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Πρόεδρος ότι οι  ΟΤΑ που θα επιθυμούν και έχουν την τεχνική επάρκεια θα διαχειρίζονται τις νομοθετικά  κατοχυρωμένες αρμοδιότητες των αποβλήτων και της κατασκευής και λειτουργίας των  εγκαταστάσεων ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις με τον ΦΟΣΔΑ. Πλην όμως,  η δέσμευση αυτή του Προέδρου δεν πραγματοποιήθηκε.
  2. Έχουν καθυστερήσει σημαντικά έργα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον τομέα της  διαχείρισης απορριμμάτων και υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας χρηματοδοτήσεων εξαιτίας της καθυστέρησης δημοπράτησης και κατασκευής της ΜΕΑ παρ’ ότι έχει εκδοθεί η ΑΕΠΟ και έχει από το  2020 παραληφθεί η μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πραγματοποίηση του έργου αυτού εντός του  2020 είχε εξαγγείλει και ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης κατά την  επίσκεψη του στη Νάξο στις 13.10.2020.
  3. Με λύπη μου διαπίστωσα την ανυπαρξία πνεύματος συνεργασίας από τον Πρόεδρο του ΔΣ, ο οποίος  εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μου και εναντίον του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  μέσα από συνεντεύξεις του και αποστολή εξωδίκων, τα οποία κατά αντιδεοντολογικό τρόπο  κοινοποιεί στον τύπο, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας κ.λπ.
  4. Με την απόφαση 5/19-2-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο  Δήμος μας αποφάσισε να ζητήσει την άμεση νομοθετική ρύθμιση-κατάργηση του άρθρου 226 παρ.1  εδ.1 του Ν. 4555/2018 ή, διαφορετικά, την εξαίρεση του από την αναγκαστική συμμετοχή του στον  ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου ΑΕ για όσους νόμιμους και βάσιμους λόγους αναφέρονται σε αυτήν.

Κατόπιν των ανωτέρω, υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ  Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και παρακαλώ να γίνει αυτή δεκτή.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Λιανός Δημήτριος 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα